Якщо ви займаєтеся кондитерською діяльністю або іноді хочете порадувати себе та своїх близьких смачним десертом, то вам неодмінно потрібно спробувати приготувати десерт з використанням мастики. За своєю суттю мастика – це солодка пластична суміш, яка дозволяє моделювати різні елементи для декору торта чи тістечок. У цій статті зібрано топ-3 найкращих та універсальних рецептів з приготування мастики, які зможе приготувати вдома кожен.
Класичний рецепт мастики
Що необхідно?
• желатин у порошку – 1 ч.л
• ванілін – 1 ч.л
• лимонний сік – 1 ч.л
• цукрова пудра – 500 г
• харчова плівка
Спосіб приготування:
1. До желатину, попередньо насипаного в ємність, додаємо 80 мл води і залишаємо до набухання на 20-30 хвилин.
2. Далі суміш розтопити на водяній бані протягом 10 хвилин, згодом додавши 1 чайну ложку ваніліну і лимонного соку. Перемішайте.
3. До розігрітого розчину поступово додаємо попередньо просіяну цукрову пудру, паралельно перемішуючи компоненти.
4. В результаті повинна вийти пластична тістоподібна маса, яка за звичайних умов не твердне. Після отримання остудити мастику, обертаючи її в харчову плівку. Після остигання помістіть у холодильник.
Отримана маса найкраще підходить для виготовлення різних фігурок та дрібних елементів.
Мастика із згущеного та сухого молока
Що необхідно?
• Лимонний сік – 1 ч.л
• Згущене молоко – 500 г
• Сухе молоко – 500 г
• Цукрова пудра – 500 г
• Харчові барвники (за бажанням)
Спосіб приготування:
1. Спочатку змішуємо сухі інгредієнти. У ємність додаємо 500 г просіяної цукрової пудри, до неї додаємо 500 г сухого молока.
2. Далі, в отриману суміш поступово додаємо згущене молоко, паралельно перемішуючи масу. Тільки після отримання однорідної консистенції додаємо 1 чайну ложку соку лимонного, ретельно перемішуємо.
3. Вимішуємо еластичну масу. Як правило, повинна вийти тістоподібна маса, яка не липне до рук і тримає форму, при цьому не втрачаючи пластичність. За бажання можете додати барвники або ароматизатори.
Мастика з маршмеллоу
Це максимально простий рецепт, що вимагає всього 500 г маршмеллоу та 500 г цукрової пудри.
Спочатку необхідно на водяній бані розтопити маршмеллоу, попередньо додавши 2 ч. л води. До розтопленої маси додайте 500 г попередньо просіяної цукрової пудри, ретельно перемішайте. Остудіть отриману масу, оберніть її в харчову плівку та помістіть у холодильник.
Отже, у цій статті ми зібрали 3 найлегші, але не менш смачні та креативні рецепти з приготування мастики, їх можна варіювати, залежно від ваших кулінарних можливостей. Пам’ятайте, що кулінарія – це місце для втілення фантазій та креативу, і саме від вас залежить, як виглядатиме ваш виріб.